نشست پیگیری ارتقاء 8 محصول کشاورزی از سوی دبیر خانه سیاست گذاری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد.
نشست پیگیری ارتقاء 8 محصول کشاورزی از سوی دبیر خانه سیاست گذاری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه سیاست گذاری سلامت استان؛ در این جلسه که با حضور رئیس و دبیر دبیرخانه سیاستگذاری سلامت استان، نماینده معاونت غذا و دارو، نمایندگان معاونت بهداشتی دانشگاه و اعضای هیئت علمی در معاونت غذا و دارو برگزار شد، پیرامون راهکارهای تولید و پایش 8 محصول سالم کشاورزی از جمله سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و خیار سبز باغی و گلخانه ای، سیب درختی و پرتقال بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
رئیس دبیرخانه سیاستگذاری سلامت استان به نقش دانشگاه در ارتقای 8 محصول اشاره کرد و گفت: طرح ارتقای هشت محصول، تفاهم نامه ای است بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهاد کشاورزی که با هدف کنترل آلاینده ها، باقی مانده سموم، نیترات، فلزات سنگین و آرسنیک در 8 محصول (سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و خیار سبز باغی و گلخانه ای، سیب درختی و پرتقال) و از سال های قبل در سراسر کشور آغاز شده است.
دکتر شریفی اضافه کرد: هدف این جلسه هماهنگی داخلی و نقش و موضع دانشگاه در قبال ارتقای 8 محصول مذکور است.
در ادامه اعضای جلسه بر موضوعات مختلف تأکید کردند از جمله اینکه طبق برنامه عملیاتی سازمان جهاد کشاورزی و معاونت غذا و دارو موظفند هر سه ماه یکبار برنامه عملیاتی خود و نتایج آنرا، به منظور کنترل و پایش 8 محصول یاد شده، به دبیرخانه ارسال کنند.
در این نشست راهکارهای مختلفی برای ایمنی محصولات کشاورزی مطرح شد ازجمله:_ شناسایی تولید کنندگان و توزیعکنندگان عمده محصولات کشاورزی در داخل و خارج از استان_ آموزش کشاورزان و نظارت بر تولید محصولات کشاورزی_ مدون کردن روش صحیح تولید محصول سالم_ تدوین برنامه کشوری با تأمین بودجه لازم به منظور تولید محصولات سالم از طرف نهاد ریاست جمهوری.
به علاوه اعضای حاضر در نشست تأکید کردند: وزارت جهاد و کشاورزی میبایست سازمان جهاد کشاورزی استان را ملزم کند تا اقدامات و برنامه های عملیاتی مناسب به منظور تولید محصولات سالم را در دستور کار خود قرار دهد.
به گزارش وب دا؛ در پایان به نقش آموزش هم برای تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان پافشاری کردند و این مطلب که کمیته امنیت غذایی میتواند سازمان های مختلف را به منظور تولید محصولات سالم به همدیگر متصل کند و مرجعی باید باشد که تولیدات سالم را تأئید نماید.